Content en het gebrek aan inhoud

Content is de inhoud van alles wat verschijnt in of op websites, televisieprogramma’s, boeken, bladen, kranten, games, YouTube, blogs, Facebook, Twitter, Instagram, etc. Veel van deze inhoud is geschreven voor professionele schrijvers, die lezers willen willen meenemen in een reis door hun denkbeelden. Auteurs die kunnen boeien en je weten vast te houden. Een goed geschreven boek, film, blog of game kan je volledig in beslag nemen. Je wordt niet meer afgeleid door andere zaken.

Contentmarketing
Veel content op internet wordt geleverd door bedrijven, die door middel van een goed verhaal de belangstelling voor hun producten of diensten willen vergroten. Ook hier zijn professionele schrijvers aan het werk. Deze schrijvers zoeken niet alleen naar een goed verhaal maar ook naar een manier om een product of dienst te verkopen. Verder moet deze content zo goed mogelijk gevonden worden door Google en door zoveel mogelijk lezers worden gedeeld op het internet. Deze contentmarketing leidt tot een uitholling van het vakmanschap van auteurs.
storytelling_30526
Waarde
De kunst van een goed verhaal gaat steeds meer verloren in de honger naar ‘shares’, ‘links’ en ‘CTA’. CTA is ‘Call to Action’, oftewel het klikken op een link naar de verkooppagina van een bedrijf. Veel artikelen op internet zijn niet meer dan een verzameling van knip- en plakwerk met daaromheen banners en links. Bedrijven die inzetten op deze contentmarketing lijken zich geen zorgen te maken over de lange termijn. De communicatieafdeling heeft gehoord dat ze ook aan contentmarketing moeten doen en er worden wat bureaus ingehuurd die de content gaan leveren. Bureaus met veel vakmensen op het gebied van de techniek achter zoekmachines, Google Analytics en websites. Echte vakmensen op het gebied van schrijven ontbreken vaak bij deze bureaus. Het gevolg is dat de opdrachtgever snel kan beschikken over data van ‘zijn’ content. Data die alleen inzicht geeft in de korte termijnresultaten. Namelijk het aantal klik op de verkooppagina. Niemand lijkt waarde te hechte aan de invloed van de content op de waarde van een merk.
Match
Waarde krijg je alleen door het publiek mee te nemen in een goed geschreven verhaal. Dit is niet direct te meten, maar op de lange termijn veel belangrijker voor een merk. Goede schrijvers willen naast het uitoefenen van hun vak ook geld verdienen. Geld geeft immers de mogelijkheid om meer tijd te spenderen aan het schrijven van goede verhalen. Ik hoop dat bedrijven door krijgen dat er een perfect match is tussen het financieren van goede schrijvers en de doelstellingen van de organisatie op de lange termijn.
De consument zal uiteindelijk kunnen genieten van content met een vakkundige en boeiende inhoud zonder constant te worden afgeleid.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s